Apiterapie. Fitoterapie. Aromaterapie. Terapie flori Bach.

 

Fitoaromaterapia este o ramura a medicinei complementare care utilizeaza in scop terapeutic plantele medicinale sub diferite forme (plante uscate sub forma de infuzii, decocturi, tincturi, pulberi de plante, extracte de plante, gemoderivate – extracte de mladite, muguri si ramuri tinere).
Pe langa toate acestea se adauga utilizarea de uleiuri aromate in diferite modalitati de aplicare, interna sau externa, prin masaj, baie sau inhalatii.

Apiterapia sau terapia cu produse apicole utilizeaza produse ale stupului: miere, polen, laptisor de matca, propolis si venin de albine.
Aceste metode terapeutice care utilizeaza plante medicinale si produse apicole sunt recomandate pentru toate tipurile de boli acute si boli cronice care pot raspunde la acest tip de terapie, in cazul in care se doreste evitarea medicamentelor chimice.

Plantele ne ajuta daca stim sa le folosim corect. Fie ca ceaiuri, fie ca remdii naturiste, ele fac parte din viata noastra.

Clinica VIP Consult va ofera cele mai bune solutii in a alege remedii naturiste potrivite pentru fiecare afectiune.

 

Terapia florala Bach

"Boala este un fel de consolidare a unei atitudini mentale; este necesar sa tratam numai starea pacientului si boala va disparea." (Heal Thyself Edward Bach)

 

Dr. Bach, dupa o lunga experienta si munca de cercetare, a detectat 38 de remedii florale pentru sapte grupe de dezechilibre psihoemotionale: frica, incertitudinea, preocuparea excesiva pentru bunastarea celorlalti, preocuparea insuficienta pentru prezent, singuratatea, sensibilitatea excesiva la sugestii si idei, dezamagirea sau disperarea.

Remediile florale Bach constituie alternativa de succes pentru tratament contra alcoolismului cronic si tratament pentru toxicomani (droguri, etnobotanice, tutun ...).

Pot fi de mare ajutor femeilor gravide in depasirea tulburarilor emotionale si a anxietatii in perioada pre-si post-natala. Tratamentul poate fi continuat pe toata perioada sarcinii si dupa nastere, ajutand astfel ca mama sa nu transmita copilului propriile ganduri si sentimente sau stari negative, mentinand astfel echilibrul natural al acesteia. Mama care alapteaza poate lua remedii Bach pentru ea dar si pentru copil, efectul lor regasindu-se in lapte pe parcusul a doua alaptari.

De asemena, copii raspund excelent la acest tip de terapie inca de la cea mai frageda varsta, stimuland aspectele pozitive ale personalitatii proprii si atenuand manifestarile comportamentale neplacute.

Din toate plantele pe care le-a studiat, Bach a dorit  sa realizeze "o metoda de tratament simpla, usor de folosit, cat mai accesibila, la indemana tuturor, complet nedureroasa si blanda, fara reactii neplacute sau crize de vindecare”- ceea ce a si reusit, remediile sale neavand contraindicatii sau interdictii de administrare in paralel cu alte tratamente.